Fasada

Fasada je posljednji element svakog objekta, poput šlaga na torti, koji ostavlja onaj prvi i odlučujući dojam. Osim vanjskog izgleda fasade, bitna je i funkcionalnost, odnosno dobra zvučna i toplinska izolacija, koja smanjuje troškove gospodarstva za grijanje u zimskom i za hlađenje u ljetnom razdoblju. Osim toga, toplinska i zvučna izolacija pridonosi održivom razvoju okoliša te povećava kvalitetu življenja.

Naime, investicija u fasadni sustav zahtjeva kvalitetne materijale kao i stručnu gradnju. Preduvjet za uspješno okončanje izrade fasade je dobro individualno planiranje i pravilan izbor fasadnih materijala. Prije same izrade fasade, na objektu moraju biti završeni svi krovopokrivački i limarski radovi, uključujuči okapnice i druge obrube, žljebove, odvodne cijevi te ugrađeni prozori i vrata.

Stiropor ili demit fasada

Postoji više vrsta izrade fasada, no danas je stiropor najpopularniji materijal kod izrade fasada. Naime stiropor smanjuje troškove gradnje te zbog male težine neznatno opterećuje objekt. Stiropor je izolacijski materijal, koji se koristi za toplinsku, ali i za zvučnu izolaciju. Stiropor ili demit fasade također su najprimjereniji tip fasade za sanaciju starijih objekata koji nemaju toplinsku zaštitu, pa stiropor fasade zatvaraju toplinske mostove, koji su najčešći uzrok nastajanju plijesni na zidovima.

Lijepljenje stiropora preporučuje se originalnim ljepilom za stiropor, a dodatna stabilnost se povećava tiplanjem cijele fasade na određenim mjestima. Fasader bi nakon prvog gletanja trebao rabicirati fasade, postaviti kutne vodilice s mrežicama, a zatim obaviti završno gletanje fasade. Stiropor ili demit fasade zahtijevaju poseban pristup pri odabiru materijala. Naime, sve komponente trebaju biti međusobno kompatibilne, a za optimalnu funkcionalnost, zid i stiropor se moraju savršeno uskladiti.

Klasične fasade

Klasične fasade, odnosno vapneno cementne fasade se izvode, kao što i sam naziv govori, vapneno cementnom žbukom. Postupak izrade ove fasade uključuje cementni špric, postavu kutnih vodilica, rabiciranje na određenim mjestima, temeljno žbukiranje, grundiranje, te na kraju još jedan završni sloj žbuke.

Fasade s mineralnom, kamenom vunom

Fasade s kamenom vunom predstavljaju ekološki prihvatljiv i izolacijski materijal, koji je također vrlo otporan na vatru. Fasade s kamenom vunom uglavnom se proizvode od sirovina za proizvodnju stakla i kamena, a kojima se dodaju razni reciklirani materijali. Ovim glavnim sastojcima zatim se dodaju i razna veziva te ulja.

Drvene fasade

Drvene fasade najnoviji su trend moderne arhitekture, te svojim prekrasnim svojstvima, odnosno prirodnom raznolikošću, živim izgledom, dobrim građevinskim svojstvima, ekologijom, izdržljivošću i brzinom odaju svoju jedinstvenost. Drvo kao građevinski materijal je izdržljivo, ekološko i omogućuje brzu gradnju, pa ni ne čudi što je kao osnovni građevinski materijal u uporabi još od davnina.

Drvene fasade također se savršeno slažu u kombinaciji sa drugim prirodnim materijalima, kao što je primjerice kamenom popločena staza ili stakleni detalji. Prva faza ugradnje drvene fasade je postavljanje izolacije, zatim ugradnja aluminjskih nosača podkonstrukcije, ugradnja parne brane, ugradnja podkonstrukcije i nivelacija, ugradnja drvenih obloga te na kraju, ako je potrebno, lakiranje.

Ostale vrste izrade fasada

Pod ostalim vrstama izrade fasada spadaju:

  • termo žbukane fasade
  • cementni špric, termo žbuka, ljepilo sa mrežicom, grund kontakt i završni dekorativni sloj
  • cementno-vapnena fasada
  • cementni špric, cementno-vapnena žbuka, ljepilo sa mrežicom, grund kontakt i završni dekorativni sloj;
  • sanacija fasada.

Izrada fasade je zahtjevan posao, no one Vašem domu daju onaj završni izgled te predstavljaju zaštitu od vanjskih utjecaja.

Zašto izabrati upravo nas?

U više od 18 godina iskustva u građevini, gradnji kuća, niskogradnji ostali smo fukusirani na zadovoljstvo naših klijenata. Pružamo profesionalnu uslugu gradnje kuće (roh bau, visoki rob bau, ključ u ruke).

Građevina je ono čemu smo posvećeni i to najbolje znamo raditi . Možete s pouzdanjem nam povjeriti izgradnju kuće, adaptacije stana, adaptacija kuće, izrada termo fasade, izradu krova i druge građevinske usluge.

Vodeće iskustvo

Građevina je ono čemu smo posvećeni i to najbolje znamo raditi

Briljantan tim

Kreativnost i profesionalnost

Komplentna solucija

100% Kvaliteta

6 GLAVNIH RAZLOGA ZAŠTO IZABRATI BAŠ NAS

Financijska odgovornost prema klijentu
Vrhunska kvaliteta izvedenih radova
Stvaramo dodatnu vrijednost vašoj nekretnini
Ugrađujemo najbolje materijale, provjerenih partnera
Gradimo u zadanom roku
Fokusirani smo na zadovoljstvo klijenata
0
GODINA ISKUSTVA
0
ZADOVOLJNIH KLIJENATA
0
IZVRŠENIH PROJEKATA

POŽURI! KONTAKTIRAJTE NAS DANAS I DOBITE

BESPLATNU PONUDU